Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P και ING προβληματίζουν τις ευρωαγορές

Πτωτικές διαθέσεις επικρατούν στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, μετά την υποβάθμιση του outlook της Ελλάδας από την S&P και την ανακοίνωση της μείωσης των κερδών της ING λόγω της έκθεσής της στην Ισπανία.

Πτωτικές διαθέσεις επικρατούν στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, μετά την υποβάθμιση του outlook της Ελλάδας από την S&P και την ανακοίνωση της μείωσης των κερδών της ING λόγω της έκθεσης του ολλανδικού ομίλου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Ισπανία.

Οι απώλειες για τους δείκτες, ωστόσο, είναι περιορισμένες, καθώς οι επενδυτές προσδοκούν ότι οι κεντρικές τράπεζες θα παρέμβουν ώστε να παράσχουν περισσότερη στήριξη στις προβληματικές οικονομίες της ευρωζώνης.

Πτώση 1,6% καταγράφει η μετοχή της ING, ενώ η μετοχή της Standard Chartered -μετά τη χθεσινή βουτιά- ενισχύεται κατά περίπου 5%.

Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί κατά 0,54% στις 5.089 μονάδες, ο DAX 30 της Φρανκφούρτης κατά 0,36% στις 6.942 μονάδες και κατά 0,41% ο δείκτης CAC 40 του Παρισιού στις 3.439 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,11% ο ισπανικός IBEX στις 7.201 μονάδες και κατά 0,33% ο ιταλικός FTSEMIB στις 14.606 μονάδες, ενώ αντιθέτως μικρά κέρδη (0,19%) καταγράφει ο πορτογαλικός δείκτης PSI, που κινείται στις 4.845 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v